Lördag på Å 2019

Lördag. Vi ställde klockan på 05 och kom upp bra. Iväg vid 06:20 med siktet inställt på Nyklakken. Det var hur lugnt som helst på insidan men när vi kom ner mot strömmen och vände norrut så blev vi varse den hårdare sjön. Vi drog ner på farten när vi fortsatte mot grundpartierna längre bort på norrsidan. När vi kom till Finningen fick vi problem med oljemätaren som började tjuta. Ett telefonsamtal till guiden sen var problemet löst, dra ur dödmansgrepp, tryck 3 ggr på knappen och tyst blev det.

Sjön var bökig och vi gick köra i 10 knop nästan hela vägen innan vi en halvtimme senare gled in på Nyklakken. Vi fick ingenting! Och det vågade.

När vi efter ett tag gick ner på utsidan så hittade vi ett stim som hängde på 60-70 meter och vi testade en drift. Smack! Det var PerT som öppnade fisket med ett hugg men inom kort stod 4 glada fiskare med varsitt bugande spö. I första driften landade PerT en 17 kgs torsk, PärM 18,5, Curre 12 och Ola 10 kg. Vi kallar det en bra drift! Vi körde på samma drift sen i 3 timmar och fick fisk på i princip varje drift. Ola toppade med vår första torsk på Å över 20-strecket med en 21 kgs. Totalt fick vi 9 över 10 kg och ett knippe på 7-9 Kg. När fisket sen dog ut bortåt 11 då också högvattnet vände så stävade vi söderut till hälle-spotsen vi testat tidigare. Utan resultat men det var sjukt skönt att söka lä bakom öarna runt Varöy.

Vi åt lite lunch, repade mod och begav oss ut i strömmen. Det gick som vanligt med ett par satta beten, allmänt stök och ingen fisk. Efter ett par drifter gav vi upp och körde hemåt.

Snabb rensning och sen en ”fin bärs” på restaurangen innan det var dags för terassen.

Kvällen blev lagom lång med en sagolikt smarrig fiskgryta, lite ljug ett par crepes och vitt vin. Innan kvällen var slut hade vi dessutom hunnit med att se en stenbit och att moona ett bröllop. På det hela en riktigt bra dag på Å 2019.

This entry was posted in Å 2019. Bookmark the permalink.

One Response to Lördag på Å 2019

  1. Moffis says:

    Fy fasen vilken firre säger moffis, fin lite mört!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *