Sista dagen på Å 2019

Klockan ringde 06. Frukost, toalettkö och sen vidare mot båten. Även idag försökte vi få lite sej att meta på men återigen var det helt lönlöst. Det fanns ingen sej och vi har inte fått någon på hela veckan.

Vi hade bestämt att vi skulle köra flundra hela dagen och på guidens inrådan på norrsidan på förmiddagen och sydsidan på eftermiddagen då det det lämpar sig bäst i strömmarna. Sagt och gjort. Vi började med Eriks håla och sen betade vi av kanter, hålor, toppar och rännor men fisken den lös med sin frånvaro. Vi fick i princip ingenting och så fortsatte det hela dagen. Visst, Curre fick några småtorskar här och där och han landade en mindre hälleflundra på 79 cm men det var verkligen segt.

Vi fiskade oss upp på ”Flaket” och testade runt däruppe i ett par timmar men inget spektakulärt alls. När vi sen misströstade lite så bestämde vi oss för att göra en förflyttning till sydsidan av strömmen. Vi gjorde så men ingenting förändrades egentligen. Vi fick fortfarande ingenting med några få undantags torskar. Det var faktiskt rätt hårt arbete idag och vi gjorde nog mycket rätt men hade in turen på vår sida. När klockan närmade sig 15 bestämde vi att årets äventyr på havet skulle avslutas här och nu. Vi in över ett stilla hav, packade ur och städade båten. Guide-Alexander mötte oss skrattande på bryggan och sa ”idag har betesfisken kommit!”. Han visade sejen som stod mellan bryggorna i tusental. Han hade sänkt ner en häckla från bryggan och fått den full. Samma sej som vi och andra desperat har sökt med ljus och lykta hela veckan.

Vi fixade ordning packningarna, lagade mat och tankade upp båten innan vi bortåt 19 lade oss för att vila en stund innan vi skulle sätta oss bakom ratten. 20:55 rullade vi ut från campen med Kurre bakom ratten. Han avverkade de jobbigaste milen på småvägarna och den längsta sträckan innan PerT tog vid in över riksgränsen där Ola sen körde sista sträckan ner till Kiruna. Totalt såg vi 11 älgar, harar, havsörn och räv på vår nattliga färd. Flyg ner till Umeå och sen sista biten till Stockholm.

Veckan har gått fort. Den brukar gå fort men den här gick väldigt fort. Det är mycket som händer, det är högt tempo och många vakna timmar. Och det är djäkligt kul! Fisket har verkligen varit ”sådär”. Vi har absolut fått de stora men det har varit sjukt lång tid mellan huggen och när de väl biter på så är huggperioderna för korta. Vi har inte haft något mängdfiske alls och vi har inte sett röken av någon sej. Vädret har varit kanon! Det går knappast att få bättre vädret men å andra sidan var det uruselt förra året på Å. I båten hade vi ändå 38 fiskar överstigande 10 kilo varav 4 st var hälleflundror, det måste anses klart godkänt till snudd på riktigt bra. Vi har tre torsk över magiska 20 kilo och hela 13 över 15 kg vilket också får anses riktigt bra. Snitttorsken för veckan var hela 6,2 kg vilket med tydlighet visar att det vi fick, det var riktigt stort. Snittfisken totalt sett vägde 5,9 kg. Totalt sett landade vi nästan exakt på ett ton med 990 kg fisk.

Nu får vi se vad Team Capracol bestämmer sig för angående framtiden då vi för första gången på länge har många alternativ på bordet och inget bokat och klart.

This entry was posted in Å 2019. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sista dagen på Å 2019

  1. That is a good offers for you. teamcapracol.se
    http://bit.ly/2KwaqGq

  2. teamcapracol.se says:

    teamcapracol.se What we accept here is , a primedonation
    To qualify click on the unite downstairs
    https://drive.google.com/file/d/1igW1-ocmlkFij-2NVYARWLfF8PWW6FS6/preview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *