Zzzzzzz

Philip Lopez Olsson – han kan sova!! Sov bäst hela natten och somnade återigen som en stock när vi klev in i bilen. Innan det hade vi gått upp klockan 05:15 och ätit frukost som vi specialbeställt från receptionen. Allt stod klart när vi kom upp till restaurangen, kaffe, mackor, ägg och fil – hotel Toppen levererade!

Kl 06:02 rullade vi vidare norrut med nästa destination Arjeplog. Resan dit gick lätt och 2 timmar senare var vi framme. Vi skulle handla på Coop men det blev en stökig upplevelse. Samtidigt som vi klev över tröskeln såg vi orosmolnen dra ihop sig när Curres ögon febrilt började leta efter en dörr – till en toalett. Vi som varit med förr vet att det kan vara bråttom och idag var inget undantag. Vi handlade i raketfart med en nödig Bo-Ko som högljutt basunerade ut den kommande tilldragelsen. Vi tror vi fick med allt utom chili men vi får väl se….

En snabb lastning av bil och ännu snabbare googling av mack då Coop inte var rustat för kunders akuta behov.

Vi hittade en OKQ8 och han knappt bromsa innan chauffören såg tre ryggar försvinna genom entrédörren. Sen hände det som man bara drömmer om, en snabb kö bildades utanför toan med ungt kvinnofolk längst fram följt av två killar och Curre därinnanför som knappt kunde kontrollera sig själv. I Arjeplog – klockan åtta på morgonen?? Vi andra tre njöt i fulla drag! När Curre väl kom ut sprang vi alla snabbt ut från macken, slängde oss in i bilen och gasade norrut. Tjejen – hon ligger nog kvar på golvet ännu och kippar efter andan – den arma stackaren…

Nu åkte vi in i fjällvärlden och kunde snart pricka av räv, ren och ren… och ren på ”att göra listan”. Vi åkte in i Norge, stannade i solgasset och kastade lite sten, åkte vidare och vips så var vi nere vid havet! Vägarna var som vanligt snirkliga och med låg hastighet men vi kom fram till Bodö strax efter 12. Vi tog oss ner till färjan och sen en promenad in mot city i hopp om att hitta något ätbart men fann inget. Promenad tillbaka och ett knippe korv med lite ägg och bacon innan det var dags att åka på färjan.

Färjan är inte skitkul men med lite vändtia och plump, kaffe och glass så försvinner tiden ändå snabbt och efter en svettig resa anlände vi Lofoten och Moskenes. 4 km körning innan vi slutligen anlände Å i ett fantastiskt solsken.

Vi delade upp oss och Kapten tog sig an båtuthyrare Bert medan Curre och barnen förbarmade sig över stuguthyrare Britt – ingen av dem en enkel match. Bert pratsjuk och noggrann, Britt halvfull. Vi fick dock ordning på båtkontrakt, lägenhet och packning innan vi hungriga fixade spön och rullar. Till slut fick vi njuta en grym lasagne innan vi packade båten, ett glas på restaurangen och en tur på piren och till slut sängen.

Förväntningarna på morgondagen är minst sagt skyhöga. Elliot och Philip vill inget annat än somna, vi som varit med förr säger, – vi får väl se, men en sak är säker – förutsättningarna är perfekta och det skulle förvåna undertecknad om vi imorgon inte kommer rapportera om iaf ett par riktiga storfiskar. Nu tar vi dem!!

This entry was posted in Å med kidz 2019. Bookmark the permalink.

One Response to Zzzzzzz

  1. Sanna says:

    Kul att läsa – hoppas att ni tar fisken nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *