Första fiskedagen

Alltså, kan man vara mer taggad? Både Elliot och Philip var som tjurar som ska ut på arenan och ville bara springa ut och skyffla upp fisk. Och det var ungefär vad som hände men inte riktigt som förväntat…..

PerT blåste revelj strax innan 05. Vädret var fint och strömmen skulle passeras innan det stökade för mycket så det var bara att pallra sig upp. Vi kom i väg som planerat men som vanligt visade sig havet från sin sämsta sida och när vi kom ut på utsidan var det knas. Vi letade oss sakta in i “Eriks håla”. Det var inte lätt med nya instrument men det löste sig till slut, dock utan resultat.

Vi åkte vidare ut på havet men djäklar vad det guppade. Vi valde en av de närmare topparna längs kanten och första fisken för resan kunde bärgas av Philip. Vi fick någon torsk och sej men verkligen dåligt samtidigt som havet tryckte på. Vi bestämde oss för att åka mot lugnare vatten vilket blev än mer nödvändigt då Philip började må lite illa. Vi misströstade en stund då det inte gick bra, vi velade och kunde inte bestämma vad vi skulle göra och började röra oss hemåt. Så här i efterhand kan man undra varför men det blir så ibland.

Nu drog vi dock hårt i handbromsen när kurre såg fisk hoppa och vi började trolla och kasta lite. Resultatet lät inte vänta på sig och Kurre fick ett par makrillar. Vi trollade vidare men fick inget och så började vi återigen diskutera vad vi skulle fiska. Vi bestämde oss för att gå ut igen och ”känna” på samma otrevliga hav som någon timme tidigare tvingat in oss och det – det var tur det!! Men det berättar vi mer om i nästa inlägg……

This entry was posted in Å med kidz 2019. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *