Revansch första fiskedagen

När vi nu gick ut på utsidan igen så kändes havet bättre men det gör det alltid. Men vi fick verkligen intrycket av att vågorna lagt sig. Mycket riktigt, vi hade lite lägre vågor och mindre drift vilket är avgörande för att kunna fiska på de djup vi ville till.

Båten går lite skumpigt men vi jobbade oss ut på utsidan av Lofoten men kunde inte trycka på mer än runt 10 knop. Efter en rätt lång resa kom vi så slutligen upp på Nyklakken.

Vi vet sen tidigare att fisket där kan vara rätt kasst men på kanterna utanför har vi fått en del stora. Vi testade ovanpå grundet men utan resultat men när vi körde ut lite djupare så anade vi fisk på lodet.

Det tog inte lång tid innan första sejen satt. Och det var ett par rejäla pjäser i början där PerT fick en 11 kgs följt av Philip som lurade upp sin första fisk någonsin över 10 kg med en 10,5 kgs sej, Grattis! Elliot lyckades få en 7 kgs och vi fick alla riktigt många sejar. Eftersom det var djupt och blåsigt krävdes rejält med kraft både för att fiska men också för att få upp fiskarna. Efter ett par timmar tröt krafterna till slut och vi begav oss hemåt med överfyllda lådor. Totalt fick vi upp mot 250 kilo fisk. När vi passerade genom strömmen lyfte sju havsörnar från en klippa alldeles bredvid oss och cirkulerade precis bredvid oss. Mäktigt!

Väl hemma var vi helt slut men nu hade vi två timmar i rensboden innan vi dessutom skulle tvätta och tanka båten och därefter skulle vi orka laga mat…. Vi hjälptes åt alla fyra i rensboden så vi lyckades bli klara lite snabbare än vi trott vilket var skönt.

Man kan säga att vi somnade snabbt idag. Antagligen var vi alla fyra helt utpumpade men ändå lite laddade för nästa dag, vi får servad den bär med sig…

This entry was posted in Å med kidz 2019. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *