Andra fiskedagen

Idag hade vi lite sovmorgon och ställde klockorna på 07. Efter frukost och morgonbestyr så marschade vi ut strax efter 08. Vi gick ner till ett ställe nära strömmen som skulle hålla makrill. I snabb takt fick vi ett tiotal, några sejar och Elliot fick någon torsk på något kilo. Efter det fortsatte vi norröver och mot grundet Andbådan. Vi hittade några torskar direkt när vi kom upp. Inte jättemånga eller stora men de fanns där liksom en hel del sej, iaf på lodet.

Vi försökte fiska på och det var ett rätt lugnt hav men ändå lite stökigt. Rätt som det var fick Elliot på något bättre och efter en utmanande drillning landade han vår hittills största torsk för resan med ett prydligt personligt rekord på 12 kg. Grattis!!

Vi bestämde så småningom att vi borde gå ut på samma kanter som dagen innan. Det visade sig bli ett bra beslut! Vi fick inte de där stora vi helst jagar men vi fick många – jättemånga. Alla fick fisk upp till 7 kilo men återigen var det Elliot som började stånka och stöna när en större sej nöp hans bete. Efter en 100 meters dragkamp så kom där upp en sej på fina 12 kilo. Grattis igen!

Vi fiskade på resten av dagen på samma kanter och det fanns verkligen sej överallt. Lite för djupt och lite för små men vi fick dem konstant. Kul men jobbigt. Vi avslutade med ett kortare pass där vi letade flundra men utan resultat. Strax efter 15 begav vi oss så hemåt.

Rensning, städning av båt, matlagning, tankning och sen middag. Vi plockade ihop lite prylar inför morgondagen innan vi äntligen kunde chilla lite. Imorgon är vår sista fiskedag – då tar vi de stora!!

This entry was posted in Å med kidz 2019. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *