Xtra Jubileumsresa

PerT droppar det här som underlag för framtida diskussion. Mer information om fiske och resorna finns i nedan dokument.

Jag har kollat lite på resa till Afrika för att fiska för att ge er verkligheten till vad det verkligen kostar och vilka alternativen är se Afrikaresa.

Förslag är att PerT öppnar ett konto så månadssparar vi ex 500 till en rejäl grundplåt. PerT och Curre tycker det är en bra ide.

KENYA NOV 2011 Per o Per,s dag med Jigg och popper
KENYA NOV 2011 HASSE GT 30 KG
http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/bo-hall/2011/11/08/lamu-i-kenya/

Inspiration från PerT

Tjenare Bo,
Jag heter Thomas Ytterholm och bor i Stockholm. Jag har fiskat sen barnsben och de senaste åren mer och mer fiskat i havet. Sen 2006 har jag och 4 barndomsvänner bildat ett båtlag och vi har sen dess varit på Fröya 6 gånger, Söröya 2 och Lofoten 2 gånger. Vanligtvis åker vi 4 personer, dvs en full båt. Nu har vi börjat diskutera om vi ska slå på lite extra på ett 10års jubileum som infaller 2014 eller 2015 lite beroende på hur vi räknar.
Jag har varit på ekolodskurs med dig tidigare och har slängt upp dina resor till Kenya som ett alternativ. Mina frågor således;
• Kör du dessa resor fortfarande?
• Är 4 personer ok eller kan man vara 5?
• Vilken tidsperiod på året gäller?
• Hur lång tid bör man vara borta?
• Ungefär vad ligger pris på och vad ingår och tillkommer?
• Är du intresserad?
Vi är ett skönt gäng (i mina ögon) som är lätta att umgås med och vi är ganska rutinerade fiskare, dock endast med rutin från nordiska vatten. Hoppas du är intresserad.
Med vänlig hälsning,
Thomas

Hej Thomas
Jag kan bara svara att jag fortfarande håller på med resorna till Kenya och med ökande efterfrågan dessutom. Vi har kört både vår och höst som vi säger det i Sverige dvs tvärt om för Kenya då det ligger på andra sidan ekvatorn. Våran vår är deras höst. Nu till resorna som är ett trevligt kapitlet just nu. Om du går in på min blogg på ABUs hemsida i mitt namn Bo Hall så ser du vad vi gjort det senaste i höstas. Både vår och höst är riktigt bra och det skiljer inget nämvärt mellan vårfiske eller höstfiske mer än att det blåser från olika håll. Men det är ju inget som ni funderar över bara fisken finns där.Jag finns även på Facebook om du har det under Bo Hall. Jag ska naturligtvis ordna en resa för er under 14 eller 2015 när ni nu kommit överens att ni ska åka. Att vara 4 är idealiskt tack vara ett man delar ett spö på två man för att orka fiska så tufft som man vill i varma vatten. Är man fem går det också men det får vi ta lite längre fram. Du får några små händelser från senaste resan så du ser vad som hände då. Alltså inget speciellt bara en vanlig dag på jobbet för oss som guidar. Läs och återkom till mig om det passar er. Som di kommer se så pratar vi inte så mycket om trollingen den finns alltid men det vanliga fisket med spöt i hand och poppa i ytan eller speedjiga är mer vår stil dvs stentufft fiske.
http://www.eu.purefishing.com/blogs/sv/bo-hall/
Mvh Bo Hall

Hej
Tack för positivt svar.
Kan du ge en indikation på pris och vad som innefattas så uppskattas det.
Är 2 veckor en bra reslängd?
Med vänlig hälsning,
Thomas

Hej Thomas
Jag har oftast ett färdigt förslag till de som reser ner med oss.
Det omfatta då 6 dagars fiske fördelat på 2 dagars fiske en vila, 2 fiske en vila, 2 fiske och hemgång.
Det blir 9 nätter på hotellet och med allt fiske dvs oavsett vad vi fiskar ingår allt i priset.
Samt boende, all transfer i Lamu mm samt all mat på hotellet och ombord på båten för 19,500.
Det enda du behöver göra är att komma ner och se glad ut till en början för när fisket börjar blir du snart sliten det lovar jag.
Och jag ska påminna dig om att le när en stor GT sliter i andra ändan av din lina.
Hur låter det?
Mvh Bo Hall

Hej ,
Tack för återkopplingen. Det låter som att vi pratar samma språk när det kommer till fiske, mer aktivt fiske är helt min melodi istället för ex trolling. Visst trollar även jag ibland och skulle lätt uppskatta en sail fish eller annat på ett trollingpass men speed jigging, meten mm är det som lockar mest.
En sista fråga bara för att säkerställa att vi inte pratar förbi varandra eller missförstår något. Ca 20.000 verkar ju innefatta allt på plats. När jag läser mellan raderna slår det mig att jag inte förstår om själva resan Stockholm – Kenya ingår eller om man förväntas fixa den själv?
En fråga till, varför delar man ett spö på 2 pers? Orkar man inte mer? Om det är en bra huggperiod, kan man plocka fram ytterligare ett spö då?

Mvh
Thomas

Hej Igen
Ja allt nere i Kenya ingår i priset 19,500kr till detta kommer flygresan, som kostar ca 10,000kr beroende på flygväg och antal stopp.
När det gäller ett spö på två personer så gäller det att INTE ta ner tempot i fisket. Fiskar man två man på ett spö orkar man hålla upp tempot högt nog hela dagen eller i alla fall två timmar innan vi ser att det går för sakta och ingen fisk hugger då kör vi trolling en stund för att ni ska få vila. Inte för att ni ser det men vi gör. Du får gärna ett eget spö att fiska med men det är på det villkoret att du håller rätt tempo i fisket. Utanför protokollet kan jag säga att flera duktiga fiskare har försökt och alla har gått in i väggen efter en timma eller knappt det. Sedan är det inte lika roligt att speedjigga för då är det bara ett straff när du redan gått in i väggen med kroppen. Men du får gärna försöka om du vill!! Tänk på att när du i Norge tokvevar efter gråsej att det ibland blir lite tungt efter en timma eller så. Men det klarar man ju även om det går tungt i slutet. Nu ska du dubbla den farten med en rulle som tar in nästan dubbelt så mycket lina per vevvarv, det blir tungt kan jag lova. Men du är välkommen att prova. Jag lovar att efter ett par timmar med speedjigging uppskattar du nog en timmas trolling till nästa jigg-hotspot.
När det gäller flygresan ner så brukar jag ge en reserutt som fungerar för gänget oftast är det fördelaktigast att resa kvällsflyg från Sverige till Holland ,Schippol. -Nattflyg till Nairobi i Kenya – inrikes i kenya till Lamu. Enkelt och problemfritt för det mesta.
Gillar du att läsa om fisket kan du få mer av mig , bara säg till.
Skitfiske ……
Bo Hall

 

Thomas Ytterholm skrev 2012-10-29 21:30:

Hej,

Ett tag sen vi mailade.

Saker blir inte alltid som man hoppas. Vi har nu förankrat idéerna med våra familjer och har som tillfällig arbetshypotes att vi tar med oss familjerna. Det kommer att vara vi fyra killar som vill köra på ditt vanliga fiskeupplägg med fiske 2 dagar, 1 vila osv, så får fruar och barn sola/bada etc. Vad tror du om det? Har du haft andra som gjort likadant?

Frågor, vilket hotel brukar du fixa boendet på? Om vi skulle gå vidare med de här idéerna vill du då att jag har kontakt direkt med hotellet eller kan du boka det?

Med vänlig hälsning,
Thomas

 

Bosse Hall skrev 2012-11-27

Jag förstår att man ska förankra allt man gör hos familjen först. Så därför frågar jag om ni inte ska ta några dagar på savannen och se de vilda djuren som finns där. Jag var där nu i november och det kan du se om du har Facebook på Bo Hall. Annars är det väl inget problem med resten.

Hotellet bor vi alltid på så det ordnar sig utan problem. Klart det fungerar men tänk på att Lamu inte är en turistort som man brukar kalla turistort. Här är du tillbaka till det som är genuint med Afrika även om det finns ett finare hotell med super restaurang intill. Titta på http://www.peponi-lamu.com/. Vi bor på Morocco house i Lamu eller shela som det heter. http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g294208-d2177217-Reviews-Morocco_House-Lamu_Island_Coast_Province.html.

Mvh Bo Hall

 

 

 

One Response to Xtra Jubileumsresa

  1. Pärsa says:

    Jag är såld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *