Rullar

Penn Battle 5000IMG_1266
En underbar haspel till det lite grundare fisket, gärna med jigg. Det går inte att bortse från att det är mer utmanande och roligare att fånga fisk på så lätt utrustning som möjligt. Rullen ska ha en grym bromsstyrka och hittills har det kommit upp torsk upp till 20 kg, sej på 14 kg men framförallt hälleflundra på 70 kg – och rullen pallar för mer! Frågan är väl om spöt som rullen sitter på klarar trycket?

Penn Sargus 5000Penn Sargus 5000
En av de rullar som fått bekänna färg mest och som något oväntat med raketfart tog sig in i Curres hjärta. Från dag 1 på Storskaltaren var det aldrig något snack om hur fisket skulle bedrivas och snart hade hälleflundra på över 30 kilo landats, följd av torsk över 15 och sej över 10. Den här rullen kommer fortsätta att fiskas hårt!

Daiwa Saltiga 4000IMG_1269
Fantastiskt smidig, liten rulle. Lätthanterlig på alla sätt och mycket låg vikt gör den grymt tacksam att fiska med. Att den dessutom tar mycket lina och ska ha en brons som klarar det mesta gör inte saken sämre. Kaptens klara favorit.

Shimano Torium
En shysst rulle med bra utväxling som tål mycket. Pärsa har baxat upp många torskar med detta klockverk och den har aldrig trasslat.

Daiwa Saltist
Om Saltigan är liten så är det ändå bara förnamnet till Saltisten som är oerhört smidig. Också med bra broms och lätt gör den skön att fiska med. Var innehavare av hällerekordet på 40 kg under ett par år och har torsk på 22 kg på sitt samvete.

Abu 10000i, Big Game
PerT var först att inhandla denna rulle på Berras men följdes snart av fler. Rullen är ok men lite tung samtidigt som den inte tar så mycket lina. Har använts med blandade omdömen av teamet.

Okuma Convector
En riktig trotjänare som varit Curre trogen under i princip hela havsfiskekarriären. Räkneverket är smutt att ha ibland och lindelare gör uppvevet lätt. Den trasslade någon gång men då var det linan som började glida på innerspolen. Slutsatsen är att man får mycket rulle för pengarna!

Shimano Speed Master
Blev en klassiker för kapten nästan direkt när karriären startade. Den inhandlades på plats på Fröya när den tidigare Bromanrullen pajade. Och vilken rulle! En utväxling på 6:1 behövdes för att vinna alla upp-vevs tävlingar som aldrig utannonserades men som alltid genomfördes ofta från stora djup. Lite plastig men samtidigt oöm har PerT landat mycket fisk på speed mastern.

Penn Long Beach
Innan vi riktigt hade lärt oss allt vi behövde var det här en rulle som skapade mycket glädje. Men tyvärr inte alltid för dess ägare. Med utväxlingen 2:1 tog det en evighet för Pärsa att ta sig de, inte sällan, 200 metrarna upp till ytan. Säkert en ok rulle men inte för fiske på de stora djupen.

Avet
Blev aldrig någon favorit. Den lovade stort och verkar vara en rulle att lita på men funktionen där man jobbar med bromsmotståndet i varje släpp blev omständigt och PerT förpassade rullen till garaget trots att den andas kvalitet.

Big Clock
En riktig skitrulle. Man känner i detaljerna att det är billigt krafs. Den väger mycket och använtdes endast sporadiskt fram till 2011 då den förpassades till de sälla jaktmarkerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *