Båtmat

För att kunna nå framgång på havet krävs bra, god och lättillgänglig mat och i vårt båtlag, gärna mycket. Vi har testat oss igenom en hel del och rankar menyerna nedan.

1. Tacos – denna svennebanan-fredags-klassiker sitter som en smeck i båt. Käka tacos på kvällen och passa på att göra ett par wraps efter tycke och smak. Linda in dem i folie, skriv namn och vad som är upp och lägg i låda. Framgent kommer vi skippa jalapenosarna, de äts upp men gynnar i slutändan ingen!

2. Lasagne – Riktigt bra båtmat som kan adderas både sallad, ketchup eller annan sås efter tycke och smak. Se till att packa din egen bit i egen låda.

3. Hamburgare – handäten mat vinner i längden. Färdigstekta burgare och medhavda bröd och tillbehör är mumma. Bröden kan kanske bli lite torra men då är det bara att meska med dem och äta allt det andra.

4. Köttfärssås och spagetti – vi har övergivit denna klassiker i tristess men det är gott och lätt att äta i båt.

5. Kokta räkor – Såklart inget man står sig på en dag till havs men PerT och Curre testade en påse på Söröya 2012 en svintidig morgon på grundet Råsa. Regnet vräkte ner och alla var blöta men räkor och vitt vin runt 05:00 gjorde att humöret åtminstonde tillfälligt spirade i aktern. När PerT i snar följd landade en Stormfågel runt kilot följd av en havskatt på drygt 9 kilo så var succen ett faktum.

6. Korvstrogge – också en klassiker som fått stryka på foten då vår kvällsmeny blivit mer sofistikerad. Såsig med ris – mycket gott.

7. Pannkaka – det är ju riktigt gott men inget man står sig på.

8. Fläskpannkaka – Har vi testat som alternativ till pannkaka och mer mättande och gott men ibland lite torrt. Viktigt med lingonsylt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *